diumenge, 17 de novembre del 2013

REPUTACIÓ PERSONAL A LA XARXA:

Amb les noves tecnologies d’internet la reputació personal ha agafat una altre dimensió:

Tu ets qui ets ...més el que es diu a la xarxa.

Imagina que vius en un poble, amb fama de senyora respectable, amb una imatge familiar impecable des de fa cinc generacions i, de repent, amb el teu nom i cognom, comences a publicar per twitter les xafarderies dels veïns. Possiblement, mes aviat que tard, un veí s’assabentarà del que expliques. A partir d’aquell moment serà la suma dels dos perfils, el de sempre i el de la xarxa. Qui tingui tota la informació, traurà les seves pròpies conclusions.

Els mitjans digitals han obert la porta perquè qui vulgui publiqui la seva opinió a internet i que aquesta opinió sigui “trobable” per un altre persona. Aquest fet ha revolucionat el mon perquè ha creat una nova manera de fer les coses i de conèixer a les persones.

Quan ens donen el nom d’un amic, un artista, un escriptor, l’amiga del nostre fill, el primer que fem es entrar a internet i consultar què és diu d’ella. Si no hi ha informació.... dolent! Si el que trobem és informació negativa.... dolent!. En canvi, si trobem un bon currículum, opinions positives, llocs on ha participat, amics que parlen be d’ella, ja ens formarem una bona opinió i tindrem una bona predisposició.

Per tant, es bo estar a la xarxa amb el nostre nom verdader i proporcionar un mínim d’informació de qui som. Ensenyar fins on creiem que és prudent, de la nostre vida particular. Explicar, per exemple, que ens agrada pintar i ensenyar algun quadre. O explicar que hem vist una exposició i ens ha agradat. Però amb molta prudència.

El gran problema d’internet és que no oblida: Fins ara, amb la premsa escrita i els mitjans audiovisuals, quan sortia una persona en portada era noticia una temporada però després s’oblidava. Ara, a l’estar tota la informació digitalitzada, el que vas fer fa cinc anys apareix a la xarxa i qui busca informació sobre tu, la trobarà. El “dret a l’oblit”, a internet, és difícil d’aconseguir. Si es denuncia, el cercador desindexa la noticia però no és ràpid.

Per tant, a la xarxa, a internet, hem de treballar la nostra “marca personal”.

Recomano consultar el post “marca personal”.