divendres, 26 de juliol del 2013

EL REBOST:


Si disposes d’una habitació petita, d’un sota escala o un armari gran, pots muntar-te un rebost, un lloc on emmagatzemar menjar. Es important que el lloc sigui fresc i sec, que no li doni la llum i estigui en una part de la casa on no arribin olors agressives. A més, l’hauràs de mantenir sempre molt net. Si emmagatzemes productes frescos com ara verdures, fruites o embotits encara has de tenir més en compte les condicions de llum i temperatura per tal que es conservin be.

Tenir un rebost permet estalviar en les compres i dona aire a la cuina.

Si tens un rebost pots comprar ofertes de productes que tenen una data de caducitat avançada i estocar-los. Per exemple, oli, cafè, begudes,.. Molts supermercats fan ofertes de 2 per 1 que surten molt a compte.

Al tenir un rebost, també deixes la cuina més buida i més fàcil de gestionar.

El rebost ha de tenir estanteries que es poden recobrir amb paper o roba (si se li afegeix una punta de fil queda encara més polit).

Es important que si teniu varis pots o ampolles d’un mateix producte, els ordeneu de manera que aquells que tenen dates de caducitat més properes quedin al davant i els últims que heu comprat, al fons. D’aquesta manera mantindreu una bona rotació de l’estoc.

Les ampolles d’aigua no han d’estar en contacte directe amb el terra sinó en una de les estanteries.

Per tal de no quedar-se sense un producte, podeu fer una llista dels articles més imprescindibles. Per exemple, aquí està un standard amb els estocs desitjats:

 

 
Estoc desitjat
Estoc real
Aigua (ampolles)
12
 
Llet (ampolles)
4
 
Oli (ampolles)
4
 
Patates Kg
2
 
Cebes ut.
6
 
Cafè (pots)
2
 
Olives (llaunes)
3
 
...
...
 

 

Seguidament, anoteu l’estoc que teniu:

 

Ara es tracta d’anar a la botiga i decidir si, en funció de l’oferta i dels diners que teniu, podeu comprar-ne més o no cal. Una compra planificada estalvia diners, temps i preocupacions.