Si disposes d’una habitació
petita, d’un sota escala o un armari gran, pots muntar-te un rebost, un lloc on
emmagatzemar menjar. Es important que el lloc sigui fresc i sec, que no li doni
la llum i estigui en una part de la casa on no arribin olors agressives. A més,
l’hauràs de mantenir sempre molt net. Si emmagatzemes productes frescos com ara
verdures, fruites o embotits encara has de tenir més en compte les condicions
de llum i temperatura per tal que es conservin be.
Tenir un rebost permet estalviar
en les compres i dona aire a la cuina.
Si tens un rebost pots comprar
ofertes de productes que tenen una data de caducitat avançada i estocar-los.
Per exemple, oli, cafè, begudes,.. Molts supermercats fan ofertes de 2 per 1
que surten molt a compte.
Al tenir un rebost, també deixes
la cuina més buida i més fàcil de gestionar.
El rebost ha de tenir estanteries
que es poden recobrir amb paper o roba (si se li afegeix una punta de fil queda
encara més polit).
Es important que si teniu varis pots
o ampolles d’un mateix producte, els ordeneu de manera que aquells que tenen
dates de caducitat més properes quedin al davant i els últims que heu comprat,
al fons. D’aquesta manera mantindreu una bona rotació de l’estoc.
Les ampolles d’aigua no han
d’estar en contacte directe amb el terra sinó en una de les estanteries.
Per tal de no quedar-se sense un
producte, podeu fer una llista dels articles més imprescindibles. Per exemple, aquí
està un standard amb els estocs desitjats:
Estoc
desitjat
|
Estoc
real
|
|
Aigua
(ampolles)
|
12
|
|
Llet
(ampolles)
|
4
|
|
Oli
(ampolles)
|
4
|
|
Patates
Kg
|
2
|
|
Cebes
ut.
|
6
|
|
Cafè
(pots)
|
2
|
|
Olives
(llaunes)
|
3
|
|
...
|
...
|
Seguidament, anoteu l’estoc que
teniu:
Ara es tracta d’anar a la botiga
i decidir si, en funció de l’oferta i dels diners que teniu, podeu comprar-ne
més o no cal. Una compra planificada estalvia diners, temps i preocupacions.