diumenge, 19 de gener del 2014

NETEJAR LA NEVERA:


A la nevera i al congelador guardem la major part dels aliments que consumirem i, per tant, han d'estar en unes condicions higièniques molt altes.

Per deixar aquest electrodomèstic en condicions, s'ha de fer una neteja a fons. Primerament planificarem el dia de la neteja que serà quan tinguem menys menjar en ella. si tenim també congelador, netejarem primer un i després l'altre per tal conservar millor el menjar.

Nevera:

Abans de començar deixarem la cuina ben neta i totes les superfícies de treball lliures per poder deixar les coses.

Desendollarem la nevera, ens posarem els guants i traurem tot sobre el taulell de la cuina.

El material que necessitem és un drap i aigua i sabó de netejar plats però també es pot fer amb aigua i vinagre. Si queda alguna cosa a la paret de la nevera, mai es rasca amb un ganivet sinó amb la rasqueta que ens van donar.

Els prestatges i calaixos es treuen i netegen a la pica.

Una vegada net, s'ha de sacar tot be.

Les gomes: s'humiteja amb aigua i es passa amb un pinzell mullat amb lleixiu. Al cap d'uns minuts, s'aclareix be.

Si ha quedat mal olor, es recomana deixar un plat amb bicarbonat a dins, sense tapar.

Congelador:

Una vegada acabada l'altre part, anirem pel congelador. Si encara està amb gel i tenim pressa, podem fer bullir una cassola d'aigua i deixar-la a dins, sense tancar la porta.

Per no mullar tot el terra es poden col·locar tovalloles a sota de la nevera i recollir l'aigua que va deixant amb una galleda o cubell.

Netejarem igual que la nevera amb un drap sua. Desprès passarem un drap sec.
Els calaixos els podem netejar a l'aigüera amb aigua i sabó.
 

Una vegada acabada la neteja de l'interior i de les portes, netejarem també per fora. També es fa amb aigua i sabó de rentar plats però una vegada sec, es pot passar un drap amb líquid de vidres perquè quedi més lluent.

Aquesta neteja s'ha de fer com a mínim cada dos mesos i aprofitar per revisar tots els aliments i caducitats.