A la nevera i al congelador
guardem la major part dels aliments que consumirem i, per tant, han d'estar en
unes condicions higièniques molt altes.
Per deixar aquest electrodomèstic
en condicions, s'ha de fer una neteja a fons. Primerament planificarem el dia
de la neteja que serà quan tinguem menys menjar en ella. si tenim també
congelador, netejarem primer un i després l'altre per tal conservar millor el menjar.
Nevera:
Abans de començar deixarem la
cuina ben neta i totes les superfícies de treball lliures per poder deixar les
coses.
Desendollarem la nevera, ens posarem
els guants i traurem tot sobre el taulell de la cuina.
El material que necessitem és un
drap i aigua i sabó de netejar plats però també es pot fer amb aigua i vinagre.
Si queda alguna cosa a la paret de la nevera, mai es rasca amb un ganivet sinó
amb la rasqueta que ens van donar.
Els prestatges i calaixos es
treuen i netegen a la pica.
Una vegada net, s'ha de sacar tot
be.
Les gomes: s'humiteja amb aigua i
es passa amb un pinzell mullat amb lleixiu. Al cap d'uns minuts, s'aclareix be.
Si ha quedat mal olor, es
recomana deixar un plat amb bicarbonat a dins, sense tapar.
Congelador:
Una vegada acabada l'altre part,
anirem pel congelador. Si encara està amb gel i tenim pressa, podem fer bullir
una cassola d'aigua i deixar-la a dins, sense tancar la porta.
Per no mullar tot el terra es
poden col·locar tovalloles a sota de la nevera i recollir l'aigua que va deixant
amb una galleda o cubell.
Netejarem igual que la nevera amb
un drap sua. Desprès passarem un drap sec.
Els calaixos els podem netejar a l'aigüera
amb aigua i sabó.
Una vegada acabada la neteja de
l'interior i de les portes, netejarem també per fora. També es fa amb aigua i
sabó de rentar plats però una vegada sec, es pot passar un drap amb líquid de
vidres perquè quedi més lluent.
Aquesta neteja s'ha de fer com a mínim
cada dos mesos i aprofitar per revisar tots els aliments i caducitats.